Historik

Enligt mina föräldrar har jag säkert varit hund i mitt tidigare liv. Jag lekte alltid hund när jag var liten och om jag någonsin försvann så visste dom att jag var hos grannen som hade en stor vit Samojedtik. Jag brukade krypa ihop och sova en stund med henne i hennes hundkorg.

 

Min första egna hund var en Bostonterrier vid namn Alex. Han var född 17 maj, 1967. En härlig hund som jag hade med mig överallt och nästan aldrig behövde använde koppel på. Han följde med mig när jag flyttade till Spanien, där han blev en välkänd herre i byn. Man hade aldrig sett något liknande i hundväg och dom flesta hade stor respekt för hans trubbiga nos.

I Spanien tog jag hand om en söt liten tik, ganska lik en Bordercollie faktiskt. Jag såg från min balkong hur hon försökte leta efter mat i soptunnorna och hålla sig borta för folk och fä. Det tog några dagar och mycket mutor för att övertyga henne om att jag var ofarlig. Jag kallade henne för Lady.

Jag hittade också en, förmodligen renrasig, liten Tibetansk Spaniel som jag tog hand om. Hon kallades för Chica. Vilket rätt och slätt betyder Flicka, på spanska.Tillbaka i Sverige igen kände jag mig väldigt hundlös och Bordercollien Lessi, kunde inte låta bli att valla barnen i den familj som hon bodde hos. Så hon fick flytta till mig i stället. Men hon trivdes aldrig med tillvaron i lägenhet, trots att jag jobbade mycket på lydnadsbiten. Jag hittade en plats, en gård i Riala, där fick hon valla får och hon hamnade helt rätt i tillvaron.


Så småningom fick jag tillfälle att låta en dröm gå i uppfyllelse. Jag hade sett dom på en hundutställning många år tidigare och tänkt att någon gång i mitt liv vill jag ha en Borzoi. Den förste var Leicros Russian Spooky (kallades mest för Skånken, för att han hade så långa ben) och Leicros Russian Super Trooper (Benson). Borzoier är de vackraste hundar jag vet. Men med den pälsvården fick det räcka med de två.


Första kontakten med rasen Dobermann var Djinn Marcos Laika (Cia). Det var en stabil liten tik. Kanske inte så särskilt vacker men hon hade många fina egenskaper, mycket trevlig och utmärkt familjehund och hon älskade alla barn, både våra egna och dagbarnen.
Hon lärde mig mycket om hundars sätt att prata och hon uppfostrade nästa hund i familjen, som blev en mycket speciell hund för oss. Utan tvekan uppfostrade hon även sonen lite grann.


Such Korad Lp BryanStam's Othello-Ocelot.
890130 - 980610
Det finns egentligen inga ord som räcker till.
En sådan hund blir man bara förärad en gång i sitt liv.
Han finns i djupet av mitt hjärta och jag saknar honom oerhört.


Lp BryanStam´s Paloma-Picasso
900202 - 990222
Detta är hans ett år yngre halvsyster, hon var väl lite speciell på sitt eget sätt.
En mycket vacker liten tik som tyvärr blev skottberörd ganska tidigt, men vi kämpade
på ändå.
 


 
Such Björkstugans Raia
980926 - 090928

Min första gårdistik, min lilla piRaia finns inte hos mig längre.
 
Hon fick somna in hemma i soffan på sin favvofilt
med Sigge, Arete, Ceci, Tomas och mig vid sin sida.

Nu leker hon med sin husse och de andra vovvarna på de evigt gröna ängarna